Skatch - a blog

A sarok egy olyan hely ahova az ember félredobálja a felesleges dolgokat, majd később megtalálva jót szórakozik rajta, elgondolkodik, vagy éppen megkönnyebbűl, hogy megtalálta, amit keresett.... Nos ez az én sarkam, ahova olyan értékeket teszek, amit csak bizalmasaim, vagy a kíváncsi megértő emberek értenek meg. És ez a jó az egészben. Hogy nem mondom senkinek, és mégis mindenkinek mondom.

Friss topikok

2009.11.03. 16:53 Skatch

Influenza + Skatch = Jogos halálfélelem

  Megértük eztis. Nyakunkon a bioterrorizmus eredménye; Az összevisszahalálra mutálódott Influenza. És itt ugyebr 2őt említünk meg: 1.  A H1N1-est és az az Ukrán assetommilyen influenzát. Nos az ukránról mondanak mindenfélét a sajtótájékoztatókon. Mondták már aztis, hogy ez csak szezonális influenza, és azt is mondták hogy 91%-ban biztos, hogy a H1N1 szedi áldozatait Ukrajnában is. Ukrajnában eddig 255 000 betegből 67-en haltak meg. Ez igaz, hogy csupán a 2.63%a az eddig megbetegedetteknek, de a krónikus légúti betegekségben szenvedők,  kiskorúak és az  idősek fokozottan veszélyeztetettek a vírussal szemben. És  ittjövök a képbe én. Nem is azért, mert idős vagyok,  nem is azért mert kiskoru, mert egyikse vagyok.... ....Krónikus tüdőbetegségem van.... ...méghozzá Bronchi ectasiám, ami annyit tesz, hogy hörgőtágulat. Tudom ezzel nem sok mindenkinek mondtam újat, mert az ismerősök java tudja, hogy "valami tüdő szarom" van. Így én fokozottan veszélyeztetett vagyok a vírusra tekintve. Ami annyit tesz, hogy nálam az a 2-3% - ami gyakorlatilag a megbetegedés kritikus szövődményinek a kialakulását is jelenti - nálam megsokszorozódik, ami az jelenti, hogyha el is kapom a betegséget sokkal nagyobb az esélye hogy BELEHALOK,mint egy átlagembernél. 2 választási lehetőségem van; Beoltatom magam a H1N1 jelenlegi védőoltásával, vagy nem. És most felvázolom mivel is járna a kétlehetőség.

1. Ha beoltatom magam: Ha beoltatnám magam a vírus ellen, valószínüleg a H1N1 jelenlegi formája nem tudna megbetegíteni, de ha mutálódik a vírus nagyobb kárt okozhat mint amennyit oltás nélkül okozna. De itt is mondanak mindenfélét. Viszont itt egy cikk, ami nagyon derűs hírekkel szolgált nekem. Eszerint a vírus nem mutálódik tovább, mivel genetikai állapota nagyon stabil. Ez annyit tesz, hogy ezesetben a legjobb megoldás, ha beoltatom magam, mivel a vírus nem mutálódik tovább, így nem léphetnek fel  problémák az oltással kapcsolatban. Viszont a cikk azt is irja, hogy az influenza az egyik legkiszámithatatlanabb vírus.

2. Ha nem oltatom be magam: Haa betegés ellen nem oltatnám be magam, akkor semmiképp sem léphetnek fel problémák a vírus esetleges mutációival, módosulataival, de a jelenlegi vírus ellen, még mindig nincs védelmem, így arról magamnak kéne gondoskodnom: Igyekszek nem elkapni, kezetmosni, vitaminokat zabálni éjjel-nappal, és ha már elkaptam, akkor csak ágyba feküdni. Így talán átvészelhető a dolog és megúszom minden gond nélkül.

Tudom, nem jó dolog ha negatívan állunk hozzá, de nem feltétlenül az optimizmus az okosabb meggvilágítása a dolgoknak. A  pesszimizmus nyitottab szemeket is takar. Ha esetleg megbetegednék, ami nagy eséllyel bekövetkezhet, akkor aránylag nagy az esélye annak is hogy kritikus végkimenetele lesz a dolgoknak. Éshát Remélem nem most kell olvasnotok az utolsó bejegyzésemet. Most, amikor minden olyan faszán a helyére zökkent. Vannak barátaim, akik számítanak rám, és teljesen egészséges módon szeretnek, van barátnőm, akit nagyon szeretek, jól tanulok, amit a legkevésbé vártam, és nincsenek ellenségeim. Most élem az aranykoromat, és félek a haláltól, mivel még sok dolgom van, amit még nem vittem véghez, még nem teljesítettem a küldetésemet, de srácok... Ha mégis megtörténne a dolog, amit senkise akar...  ....akkor köszönöm, hogy ittvoltatok nekem. Köszönök mindent.
                                                     Skatch voltam -.-''

 

14 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://marku.blog.hu/api/trackback/id/tr101496202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foglaltazAve 2009.11.03. 17:22:06

nefossá köccsög megkapod attila fél tüdejét meg az enyémet:D lesz 1 teljes tüdőd ami müxik:D mi meg elkrehácsolunk életünk végéig:D
hold your head up high and raise your fist up in the air, we're all together:D egész faszás szónoklat csak vége csöpög

Skatch 2009.11.03. 17:32:37

Arra a részre gondolsz ahol aztmondja hogy Dye for metal? na jah.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.11.03. 17:34:50

Bocs, de nem 2,67 %, hanem 0,0267% az ukrajnai halálozások aránya, ami azért nem ugyanaz.

Persze attól még a Te aggodalmad jogos, de érdekes lenne tudni, mit ajánlanak az orvosaid. Esetleg rájuk bízhatod magad.

Azt pedig nem értem, hogy ha nem oltatod be magad, akkor miért ne lépnének fel problémák mutálódott vírusokkal szemben. Szerintem azok így is úgy is megfertőznének. Ami egyfelől rossz hír, másfelől nem érv a H1N1 oltással szemben.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.11.03. 17:36:39

@promontor: Ja igen, és a legfontosabb: szurkolok Neked!

bogyó.T 2009.11.03. 18:24:08

Azért még nem ártana vigyáznod magadra.

daemon.B · http://daemonb.inda.hu 2009.11.03. 20:28:27

arra gondoltam, hogy odaadom én is a fél tüdőmet, és akkor már 3 fél tüdőd lesz, azzal meg akárki elél.
amúgy meg ez a szar oltóanyag higanyt tartalmaz, amitől régen lebénultak az emberek..
elbaszta ezt is az magyarország..
angliába rendes oltóanyagot csináltak, nincs is semmi baj, mi vettünk 6millió,
nem elfogadott, hirtelen összerakott szart .. és persze hogy az ország 75%-a nem akarja beoltatni magát.. kitudja utána még nagyobb pusztítást okozna, mint maga az influenza..

Márk, te meg fogadd meg amit matyi mondott. "Hold your head up HIGH, and raise your fist up in the air"

bogyó.T 2009.11.03. 21:31:22

Persze,magyarországon bevezethetnek 5-6 hónap alatt egy oltást:D Itt mindent lehet.
Kitudja,lehet ebből is olyan vírus lesz mint a legenda vagyokban.Csak helyes doki nélkül:Dnajó ez gonosz volt.

foglaltazAve 2009.11.04. 06:45:54

teo, ez nem arról szól h mennyi idő alatt csinálták meg... máshol is ennyi idő alatt lett kész, csak jobban odafigyeltek h milyen. itt nincs idő évekig kisérletezni vele

bogyó.T 2009.11.04. 06:55:40

Persze,csak nemtudod h x év múlva hány kezed nő.:D
Mondjuk,persze jódolog h megcsinálták meg minden csak benne van azért h új és h milyen gyorsan csinálták.És persze jogos hogy nincs idejük de egy nirmált gyógyszer bevezetni 2-3 év.Szóval értitek.Mondjuk ha nem az oltásba az influenzából is bajod lehet szóval sztem fölösleges erről "vitázni"

foglaltazAve 2009.11.04. 16:44:43

v influenza és gányok v oltás és gányok bár oltásból kisebb az esély rá viszont lehet h elkapod a ha mutálódik az influenza, nehézkérdés

Skatch 2009.11.04. 17:34:36

Nem mutálódik, mivel már jóideje vizsgálták,és a jelenlegi állapota stabil. Úgyhogy a legjobb megoldás az oltás.

bogyó.T 2009.11.04. 17:55:33

Háát ha nem épp 8. ban lennék és nem engedhetném meg magamnak h 2 hetet hiányozzak,lehet nem oltatnám be magam.Én esetemben legroszabba mi történhet az az h influenzás leszek..hűha:D

foglaltazAve 2009.11.05. 07:11:51

stabilnak stabil de ha találkozik vmivel?:D sohasem lehet tudni... gondolj csak quake4re... faszinkat szétvágták és épp a mikrocsipet rakták volna bele mikor megmentették és überpowerek lettünk:D ez nem jön ide de tegnap néztem a gameplayt és fasza volt:D

Skatch 2009.11.05. 15:24:37

XDXDXDXDXDXDXDXD Hülye állat XDXD Tarkólövés XD
süti beállítások módosítása